9 Ekim 2010 Cumartesi

evlenmek veya evlenmemek işte bütün mesele bu..


"kalbimiz siyah derken
biz beyaz diyemeyiz
diyemeyiz hannelise.."


adam zengin, adam güçlü, adam bilmem kimin bilmem nesi.. var elbet yazlığı, arabası hatta malikanesi.. "çok iyi kısmet" oluyor hal böyle olunca..

yakışıklıymış değilmiş önemli değil, öyle ya mühim olan "iç(!)güzelliği" sevgiyle evlenilmezmiş ki zaten, aşkla sevgiyle evlenmek aptal işiymiş.. hem kıskanmazmışsın da böylece onu.. umrunda bile olmazmış kimlerle taktığı sana boynuzu..

"mantık evliliği" diyorlarmış böylesine.. duygularla hareket etmek saçmalıkmış, mantıklı düşünmek lazımmış bu devirde..

o zaman neymiş iyi öğrenelim.. geleceği garanti altına almak için, kendi rahatını sağlamak veya bozmamak adına yapılan evliliğe ne deniyormuş? mantık(!) evliliği..

anlamadım ben bu işi arkadaşım, anlayan varsa rica ederim bana da anlatsın!

çıkar ilişkisini al yüzüğü tak altına da imzayı bas.. al sana mantık evliliği! eeee diyelim ki parası için evlendiğin adam iflas etti.. olamaz mı yani? ya da senin görmek istediğin "mantık"lı kişiliğe bürünüp "amaca giden her yol mübahtır" stratejisini izleyerek imzayı attıran, bir de bakmışsın bambaşka bir insan.. ne olacak şimdi?

bana sorarsanız bu "mantık evliliği" dünyanın en mantıksız şeylerinden biri! kısa vadede mantıklı görünene tutunup uzun vadede hayatını mahvetmenin ta kendisi!

NOT: Bugün birbirlerini ne kadar sevdiklerini yüz metre öteden anlayabileceğiniz iki insanın nikahına gittim.. Ve gözlerine baktığımda ışıldamadığım, bana baktığında gözlerinde sevgisini görmediğim biriyle evlenmemeye and içtim!

5 yorum:

  1. Ve gözlerine baktığımda ışıldamadığım, bana baktığında gözlerinde sevgisini görmediğim biriyle evlenmemeye and içtim! diyen sevgili Cansu, marifet aynı zamanda geleceğini de garanti altına aldığın bir ''birlikteliği'' bulmak.
    İsimler sonradan takılır...
    ''Büyük aşk!'' dedikleri de tıpkı ''iflas eden eş'' gibi sanılarını köreltebilir insanın.

    NOT: Sen yaz diye etkinlikler düzenlemek gerek anlaşıldı ;)

    egoren

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Ece, beğenmene sevindim :)

    Aşkta mantık yoktur Elçin'im! Kesinlikle haklısın ama benim bahsettiğim "büyük aşk" değil ki, sevgi.. Sevmeden, sırf rahatı bulmak için olmaz diyorum.. yani en azından benim için o-la-bi-le-mez ;)

    YanıtlaSil
  3. yazı mükemmel Cansucum...
    (başlığı da ayrıca sevdim, hihih =) )

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Damlacım :))

    YanıtlaSil