22 Aralık 2012 Cumartesi

Günebakan Düşlerimiz Yağmur Sesiyle Çoğalsın..



İnsan büyüdükçe hayalleri gerçekten küçülür mü bilmem; ama büyürken daha basit şeylerle mutlu olmayı öğrendiğimiz kesin!

Küçükken hayalini kurduğumuz onca şeyin peşinden koşarken eksiliyoruz.. Biz eksilirken hayallerimizin ters orantılı bir biçimde artmasını beklemek de eşyanın tabiatına aykırı olur elbette! Belki de bu yüzden, hayallerimiz daha elle tutulur, daha somut, daha küçük şeylere dönüşüveriyor büyüdükçe.. 

Sırf hayal kırıklığı yaşamamak için kendimizi en kötüsüne hazırlamaya başlamayı öğreniyoruz bir süre sonra.. Öyle ya, beklentin ne kadar küçükse hayal kırıklığın da o kadar küçük olur gerçekleşmediğinde..

Gidip küçük bir kıza hayallerinin erkeğini sorun mesela.. Binlerce özellik sayıverecektir size bir çırpıda! Sonra bir de gidip yirmi beş- otuz yaşlarında bir kadına sorun hayallerinin erkeğini.. Emin olun bir elin parmaklarını geçmeyecektir saydığı özellikleri.. 

Dedim ya.. Gerçeklerle yüzleştiğin gün sayısı arttıkça hayat azaltır beklentilerini!

Hayatımın bir döneminde öğrendiğimi zannettiğim en önemli şey, bu hayattan hiçbir şey beklememekti! Hiçbir şey beklememenin verdiği hafifliği ve o ürkütücü boşluğu ancak yaşayan bilir.. Sanki başka birinin yaşantısına uzaktan bakıyor gibisindir! Gelip geçen günlerin, gelecek olanın veya gidenin bir anlamı kalmadığında hissettiğin o boşluk tarif edilemez bir histir.. Ve ne garip bir tesadüftür ki, hayatım boyunca en çok hayalini kurduğum şey tam da böyle bir anda karşıma çıkıverdi!

Ben tesadüflere inanmam pek değerli okuyucu&izleyici! Benim için işaretler vardır hayatta.. Ve evet tahmin edebileceğiniz gibi, bir işaret olarak kabul ettim o anda "gelen"i.. Anladım, hayattan her ne olursa olsun bir şeyler beklemek gerektiğini.. Hayata dair hayallerinin olmasının önemini.. Ve fark ettim ki, doğru hayallerin peşinden koşmaya başladığında tıpkı güneşe doğru dönen o güzelim çiçekler gibi gülümsetiyor yaşam seni!

Demem o ki: Yeni yıl gelmeden, daha önce kurduğunuz ve de gerçekleşmeyen hayalleri şöyle bir gözden geçirin.. Kim bilir belki de olmamasındaki ısrar, tamamen sizin iyiliğiniz içindir!

Dilerim yeni yıl, hepimize peşinden koşmaya değer hayaller ve bu hayallerin gerçekleştiği günler getirir!

Cansu..

1 yorum:

  1. Bu yazının her kelimesinde kendimi gördüm Cansu. Kalemine sağlık :)

    YanıtlaSil