8 Mayıs 2010 Cumartesi

Dostları Olmalı İnsanın..


Dostları olmalı insanın, kahkahayı da gözyaşını da paylaşabileceği.. Öyle ki sen ağladığında bir de bakacaksın, onların da gözleri nemli.. Sana acıdıkları için değil üstelik, hüznünü paylaştıkları ve anladıkları için seni..


Uzun bir sessizlik olmalı sen "Sonra o arabasına bindi, ben de gidişini izledim" diyip bir yandan silmeye uğraşırken gözlerini.. Sözün bittiği yerde sırf bir şeyler söylemek için zırvalamamalılar.. Saçma sapan teselli sözleri söylemek için zorlamamalılar kendilerini, çünkü seni tanıyor olmalılar ve bilmeliler o an hiçbir sözün teselli edemeyeceğini.. Sadece ellerini koymalılar elinin üstüne, hissettirebilmek için desteklerini..


Dostların olacak şu hayatta, yeri geldiğinde seni senden daha fazla düşünen ve "sen" yapan seni..

1 yorum:

  1. dostları olmalı insanın yuregine damlayan gozyaşlarını silmek için çabalayan,yarasın9ı dindiremeyeceğini bile bile çırpınan sostları olmalı insanın,hani atlayıp arabana bie yerlere giderken arkandan sadece el sallayacak dostları olmalı insanın,sıcacık bir gülümseme ile karşılayıp yüreğinin sıcaklığıyla sarılacak sen olduğun için hayatta dostları olmalı insanın....Okan Ertem...

    YanıtlaSil